ЩОРІЧНИЙ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МІСЯЧНИК ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕК

09.11.2015 22:01

В Іванчуківській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходив щорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. У рамках цього місячника були проведені різноманітні бібліотечні заходи, а саме «Конкурс на кращу закладку до книги на патріотичну тематику», екскурсія учнів 2 класу до шкільної бібліотеки, посвята учнів в козаки, вікторина «Моя країна – незалежна Україна!», книжкова виставка «Герої не вмирають».

Місячник розпочався з веселого, але відповідального конкурсу на кращу закладку.  Під час якого  учні 2-4 класів із задоволенням проявляли свої здібності з виготовлення закладок до книг. Кожен з учнів підходив до цього завдання творчо і відповідально.  Переможцями стали всі учні. Адже кожна закладка по своєму красива і створена з любов’ю.

Наступною зупинкою стала посвята учнів старших класів в козаки. Де на святковій лінійці урочисто проходила посвята учнів в козаки і вручення реєстрових грамот.  

Після цього відбулися змагання між двома командами козаків. Учні продемонстрували швидкість, спритність, влучність, витривалість, силу.

Третьою  зупинкою у проведення Всеукраїнського місячника стала екскурсія учнів 2 класу до шкільної бібліотеки. Де бібліотекар, Платонова Юлія Андріївна ознайомила дітей з книгами видатних українських письменників. Особливу увагу звернули на українського письменника Т.Г. Шевченка. На закінчення екскурсії з учнями було проведено хвилинку читання. Де учні із задоволення читали свої улюблені казки.

Найголовнішою подією Всеукраїнського місячника було проведення вікторини «Моя країна – незалежна Україна» для учнів 7, 8, 9, 10 класів. Під час проведення вікторини, діти не лише пригадали історію своєї країни, а й повторили традиції, звичаї. Адже в наш час мало хто з учнів знає, які звичаї і традиції притаманні нашому народові. Також учні 9 і 8 класів підготували і розповідали вірші на патріотичну тематику.

Голоним і відповідальним завданням  для учнів стало написання авторського вірша на патріотичну тематику, де діти із задоволенням і відповідальність приступили до цього завдання. Після написання кожен з учасників продекламував свій власний  витвір мистецтва. Найкращим читцем став Негруца Константин зі своїм вірше

Ми всі любим Україну!

Бережемо кожну днину.

Захистить нас наша сила

Бо козаки у нас сильні!

Під кінець заходу  кращу команду і кращого читця вірша було нагороджено грамотами. Зі свята учні розійшлися сповнені вражень від вікторини.

На закінчення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, була проведена виставка присвячена Небесній Сотні. Цю  виставку відвідали  учні 3 класу.

Під час проведення Всеукраїнського місячника бібліотекар застосовувала різноманітні форми та методи роботи патріотичного виховання, які сприяють формуванню патріотичних почуттів  та громадської самосвідомості учнів шляхом залучення їх до читання, виховання любові до книг, рідної мови, культури держави.