26 ВЕРЕСНЯ У ЄВРОКЛУБІ «ГЛОБУС»

26.09.2017 18:32

26 вересня відбулося чергове засідання Європейського клубу нашої школи «Глобус». Воно мало об»ємну програму. Ми вітали нових членів клубу – учнів шостого класу.  Найактивніші учасники минулих засідань Пєтухова А., Гадяцький М., Шемануєв І. отримали спеціальні призи. Були проведені перевибори Ради нашого клубу: одноголосно члени клубу підтримали діючу Раду  у складі Пєтухової А., Гадяцького М. та Ященко А.

Наступною сторінкою засідання стала підготовлена учасниками клубу Педуном О., Ткаченко С., Петуховою А., Платоновою Ю.А. цікава інформація про попередника Євоклубу Іванчуківської ЗОШ - «Клуб інтернаціональної дружби «Глобус», який діяв у нашій школі з 1978 по 1985 роки під керівництвом досвідченого вчителя Дригваль Людмили Миколаївни. З презентацією на цю тему виступила Ткаченко С.

Апогеєм засідання став фестиваль європейських мов, присвячений Європейському дню мов -  святу, що відзначається в країнах Європейського Союзу щорічно 26 вересня. Воно встановлене 2001 року Радою Європи за підтримки Європейського Союзу з метою надихнути жителів Європи на вивчення мов. Його виникнення пов»язане з тим, що ЮНЕСКО оголосило наступне тисячоліття віком поліглотів. Мета цього свята – привернути увагу до великого мовного та культурного різноманіття Європи, розширити діапазон уживаних мов і тим самим сприяти зміцненню взаєморозумінню між народами.

Для участі у фестивалі учні об»єдналися у команди. Кожна команда представляла одну з мов, що вивчаються у нашій школі: українську, російську, німецьку та англійську. В ході конкурсної програми учасники висвітлювали  походження цих мов, відповідали на теоретичні запитання та виконували практичні завдання на використання мови, яку вони представляли. Особлива увага була приділена видатним особам – письменникам та поетам, які сприяли становленню літературної української, російської, німецької та англійської літературної мови. Мовою оригіналу прозвучали твори Гьоте, Шекспіра, були виконані українські та російські народні пісні. Свято пройшло під девізом «Давайте вивчати мови, щоб дружити, адже світ у нас один!»