Всесвітній день дитини у Євроклубі «Глобус»

20.11.2018 15:17

20 листопада відбулося чергове засідання «Глобусу» - європейського клубу нашої школи, перше у цьому навчальному році. Координатор привітала нових дійсних членів клубу – учнів 6 класу та представила запрошених на засідання п»ятикласників. Далі відбулися звіт про роботу за попередній період та перевибори Ради Євроклубу. У цьому році і надалі свої функції виконуватимуть учні 11 класу Анастасія Петухова та Микола Гадяцький і учениця 9 класу Анастасія Ященко.

            Дату проведення даного засідання було вибрано не випадково – 20 листопада щорічно вся світова громада святкує Всесвітній день дитини,  встановлений резолюцією 836 (IX) Генеральної Асамблеї ООН 14 грудня 1954 року. 20 листопада відзначається як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини.

            Члени клубу переглянули презентацію «Організація Об»єднаних Націй», з якою виступила голова активу кабінету німецької мови Світлана Ткаченко, а потім взяли активну участь у вікторині про цю організацію, проголошений нею Всесвітній день дитини та права дітей, декларовані ООН, заробляючи собі рейтингові бали у вигляді  сувенірних євро. Свято продовжила ігрова програма, в якій кожен клас представляв один з континентів Землі та ознайомив присутніх з іграми дітей «свого» континенту. І на завершення, як нагороду за участь у різноманітних іграх, всі учасники отримали солодкі призи. Всесвітній день дитини – гарний день!